Tallin esittely

Pomppivan ponin ratsutila sijaitsee Etelä-Karjalassa Parikkalan Melkoniemessä, ison Simpele-järven rannalla. Parikkalasta sekä Simpeleeltä meille on matkaa 20 km.

Tulitpa sitten kummasta suunnasta tahansa automatkaa siivittää kaunis vaihteleva luonto ja maalaismaisema. Meille on helppo tulla, tallimme sijaitsee mäellä pikitien varressa.

Maatilalla, jolla Pomppivan ponin ratsutila sijaitsee, viljellään heinää omille hevosille ja tarvittaessa kauraa omien hevosten tarpeisiin. Tilaamme kuuluu myös paljolti metsää, jonne päästään ratsastamaan tai ajelemaan heti omasta pihasta.

Tilaan kuuluu oma ranta, jonne on mukava mennä kesäisin kahlaamaan hevosten kanssa tai jopa uittamaan, mikäli kelit ovat suotuisat. Rannassa on myös vuonna 2018 valmistunut rantasauna ja pieni sauna mökki, jota käytetään eritoten leirien aikaan.

Talli on rakennettu vanhaan navetta rakennukseen, joka on alun perin rakennettu 1900 luvun alkupuolella. Peruskorjaus tehtiin 1960 luvulla ja viimeisimmät uudistukset tehtiin 2012 kun tilat muutettiin hevostalliksi, EU:n määräysten mukaisesti.

Päätallistamme löytyy 5 karsinaa, pupukarsina, hoitopaikka, ruokintahuone, varustehuone, puruvarasto ja lantala. Lantala ja puruvarasto ovat ihanan helposti tallin sisätiloissa, jotta tallityöt sujuvat leikiten ja purutkin säilyvät mukavan kuivina. Lantalasta löytyvät karsinan siivoustarvikkeet. Pupukarsinassa asustaa talviaikaan kaksi ranskan jättiluppakorva tyttöä Ullamaija ja Marjaleena. Kesäisin he asustelevat ulkohäkissä. Varustehuoneesta löytyvät tallin lainakypärät, -hanskat ja -turvaliivit. Jokaisen tuntihevosen harjat ja suojat löytyvät nimetyistä laatikoista.

Päätallin yhteydessä olevassa ulkokatoksessa on pieni ulkokarsina ja iso karsina, joka on toiminut varsomiskarsinana ja on mahdollista avata pihattokarsinaksi. Ulkokatoksesta löytyy myös ratsastajien varustehuone, ulkovessa, kesäaikainen satulahuone ja tallitupa. Meillä vakituisesti ratsastavat voivat saada varustehuoneesta oman hyllyn kaapista, jonne voi omat varusteet jättää säilytykseen. Omasta hyllypaikasta voi kysellä Hetalta. Tallitupa on kaikkien ratsastajien ja vanhempien käytössä. Tallituvasta löytyy jääkaappi, kahvinkeitin, mikro ja pakkanen. Kahviakin löytyy useimmiten, joten kun odottelet lastasi tunnilta voit vaikka keittää kahvit odotellessa. Tallituvassa on myös hevoslehtiä, joita saa vilkaista odotellessa. Tallituvassamme voi myös yöpyä, mikäli yö tallilla kiinnostaa.

Pikkutalli (siirtotalli) sijaitsee mäellä erillään muusta tallitilasta ja siellä on kaksi isohkoa karsinaa.

Loimien kuivatustila ja talviaikainen satulahuone valmistui syksyllä 2018 ja sijaitsee keskeisellä paikalla tallin ylisille johtavan rampin vieressä. Täältä löydät talvella nimetyiltä paikoilta hevosten satulat ja suitset.

Asiakaskäytössä on myös pihapiirin aittamme. Aitat ovat remontoitu vuosina 2012 ja 2013. Ne ovat valoisia ja sähköistettyjä. Aittoihimme mahtuu yöpymään n. 8-9 henkilöä.

Hevosten tarhat sijaitsevat ihan pihapiirissä. Katoksellinen pikkutarha on parkkipaikan takana ja on ainut tarha, josta ei ole näköyhteyttä muihin tarhoihin. Tallin takana sijaitsee toinen pienimmistä tarhoistamme. Ratsastuskentälle johtavan tien varressa on 4 tarhaa. Aiemmin autotallirakennuksen takana oleva tarha oli yksi iso tarha mutta tarha jaettiin kahtia keväällä 2019. Kaikissa tarhojemme aidoissa on sähkö, varothan siis koskemasta aitoihin.

Hevoset laiduntavat kesäisin pihapiirissä sijaitsevilla laitumilla ja muutama laidun on hieman kauempana.

Ratsastuskenttämme on valaistu ja sijaitsee ihan pihapiirissä. Kenttä on hiekkapohjainen ja kooltaan 20 x 40 m. Meillä on toimiva estekalusto ja muutamia erikoisesteitä löytyy omasta takaa. Maastoreiteille pääsee suoraan pihasta. Maastoesteitä pääsee hyppäämään muutamille pelloille tai metsäteille.

Päärakennus toimii ainoastaan leireillä leiriläisten ruokailutilana. Muutoin toivomme asiakkaiden rauhoittavan päärakennuksen sen oman väen käyttöön. Tilallamme on myös muita rakennuksia jotka ovat vain tilalla asuvan perheen käytössä.