Leirit

Tervetuloa Huisin hauskalle heppailuleirille Pomppikselle!

Leirikesä 2023 on pian täällä joten, eikun varaaman oma kesän parhain viikkosi!

Vuosittain leiriemme sisältöjä on hieman muuteltu mutta peruspilarit pysyvät samoina mm. leirien nimet, osittainen viikko ohjelma, olympialaiset ja leirikasteet.

Tälle vuodelle 2023 on suunniteltu että pääpainotus leireillä on hyvissä hevostaidoissa ja hevosen maastakäsittelyssä. Tutustumme hevosen lajinmukaiseen käyttäytymiseen ja perehdymme hevosen kipuun ja siitä kertoviin ilmeisiin ja eleisiin. Leiriläiset pääsevät kokeilemaan erilaisia harjoitteita käytännön teoriatunneilla. päästäänkö yhdessä hevosen kanssa pressun yli sekä ali? Se jää nähtäväksi ja koettavaksi leirillä. Myöskin kokeilemme leireillä vikellystä. Kestätkö polviseisonnassa hevosen selässä tai säilyykö tasapaino laukkaavan hevosen selässä?

Jokainen leiri on aina leiriporukan näköinen. Tälle vuodelle suunnittelemme joka leirille oman leirinimen ja leiri julisteen jonka teossa jokainen saa olla mukana. Tykätty heppakuvaus on edelleen ohjelmassa jokaisella leirillä, etsimme siis kuvauspaikkoja ja kuvaamme leiriläisiä ja hevosia haluamissaan asusteissa. Voit siis jo leirille pakatessasi miettiä kuvausvarusteitasi.

Leiriläiset pääsevät huolehtimaan hevostemme joka päiväisestä hoidosta osana leiripäiviä. Hoitohevosten hoito ja ruokinta harjaannuttavat vastuunottoa ja taitoa huolehtia eläimestä ja itsestään, samalla on myös mukava tutustua tarkemmin tietyn hevosen viikkoon ja luonteeseen.

Ratsastustunneilla käydyn käytännön teorian lisäksi leiriläisille järjestetään teoriaa leiriläisten toivomista aiheista. Teoriatuntien aiheina on mm. hevosen maastakäsittely, hevosen lastaus ja kuljetus, hevosen varusteet, kärryajelu ja monet muut aiheet. Ole rohkea ja kysy juuri sinua kiinnostavaa aihetta.

Ratsastustunneilla teemme leiriläisten toivomia asioita, lukuun ottamatta leirin ensimmäistä ratsastustuntia, jonka perusteella ratsastusryhmät jaetaan. Ratsastusryhmämme on siis suht pienet ja joissain tapauksissa saatamme jopa ratsastaa 3 eriryhmässä taataksemme jokaiselle hyvät edellytykset myös oppia uutta tunneilla. Tunti aiheet listataan ja leiriläiset saavat valita kullekkin ryhmälle mieluisen aiheen.

Mikäli leiriläisten taidot riittävät voimme ratsastaa maastossa, hypätä esteitä, leikkiä leikkitunneilla, ratsastaa ilman satulaa, käydä yömaastossa sekä kahluuttaa ja uittaa hevosia. Muita hevosten kanssa tehtäviä aktiviteetteja ovat mm. irtohypytys, pikku kisailut ja agility. Joten touhuttavaa kyllä riittää! Ja mikäli heppojen kanssa touhuaminen alkaa kyllästyttää leirikaste tuo leiriin erityistä hohtoa 🙂

Olemme viime vuosina todenneet että leiriolympialaiset joka päiväisessä leiri ohjelmassa lisäävät yhteen kuuluvuuden tunnetta ja tutustuttavat kaikki leiriläiset toisiinsa. Osa päivittäisistä pikku kisoista pidetään paritehtävinä ja pareja vaihdetaan päivittäin. Mitähän olympialajeja isoset ovatkaan suunnitelleet ensi kesälle?

Leirikaste jakaa porukkaa, toiset tykkäävät ja nauttivat siitä ja toiset inhoavat. Leirikasteeseen ei ole pakko osallistua vaikka se kuuluukin joka leirin ohjelmaan. Leirikaste suunnitellaan vähän jokaisen leiriporukan mukaan. Tulevakin kesä saa kasteensa ihan varmasti 🙂

Leiriläisten apuna ja ”leirin isosiskona” toimii leiri isonen, tai jopa kaksi mikäli leiriporukka on iso, joilla on taidot käsitellä tallin hevosia ja lapsia. Leiri isoselle voi myös puhua mieltä askarruttavista asioista, jos jännittää Hetalta kysellä. Leiri isonen majoittuu tallituvassa, lähellä leiriläisiä. Muu leirin henkilökunta majoittuu myös tilan päärakennuksessa leirin ajan.

Leireillämme on yleensä 5 – 12 leiriläistä. Leiri toteutuu, jos ilmoittautuneita on 5. Mikäli leiri jostain kumman syystä ei toteudu, ilmoittautuneille tarjotaan toiselle leiriviikolle paikkaa. Ryhmä on pieni majoitustilojen ja leirihevostenkin takia. Leiriemme alkamis ajankohta on ilmoitettu jokaisen leirin kohdalla mutta kesän pitkille leireille voi jo saapua sunnuntai iltana klo 20, mikäli maanantai aamun saapumisaika on hankala. Saapuessa jo sunnuntai iltana, on järjestetty pieni iltapala ja maanantai aamuna aamupala. Huomioithan että muuta ohjelmaa ei järjestetä sunnuntai iltana eikä isonen ole vielä välttämättä paikalla. Lisäyöpymisen hinta on 30 €.

Majoitus ja ruokailut

Leiriläiset majoittuvat kahteen vasta remontoituun sähköistettyyn aittaan. Toinen aitta on yhdessä tasossa ja toinen aitta on parvellinen, jossa osa leiriläisistä majoittuu parvelle. Aitat ovat sähköistettyjä ja valaistuja, mikäli tarvitset erikseen yövaloa voit ottaa sellaisen mukaasi. Aitoista löytyy paljon luettavaa sekä ulko- että sisäpelejä. Trampoliini ja kroketti ovat joka kesäisiä suosikkeja!

Leirillä käytössä ranta- ja pihasauna iltaisin. Saunaan pääsee joko yksin tai porukassa oman maun mukaan. Uimaan mennään vaikka joka päivä, jos sää sallii.

Tallitupamme toimii majoitus sekä ruokailutilana leireillämme. Tuvassa on juokseva vesi, jääkaappi, pakastin, mikro ja kahvin- sekä vedenkeitin. Tupa on leiriläisten käytössä leirin ajan. Jääkaapissa on koko leirin saatavilla mehua sekä tupaan tuleva vesi on juomakelpoista. Oma vesipullo kannattaa olla mukana täyttämistä varten.

Leireillä syömme mahat täyteen kotiruokaa 5 kertaa päivässä eli aamupala, lounas, välipala, päivällinen ja iltapala. Leiriruokia päivitetään aina palautteesta riippuen seuraavia leirejä varten. Kaikki ruokamme tehdään laktoosittomiksi. Makaronilaatikko, broilerikiusaus ja pannarit ovat tosin pitäneet vuodesta toiseen pintansa ruokalistallamme!

Ilmoitathan ilmoittautumisen yhteydessä ruoka-aine allergioistasi ja erityisruokavalioista. Erityisruokavaliosta (kasvis, gluteiiniton yms. ) perimme lisämaksun 20 €/ leiriläinen.

Leireillä toimii leirikioski, jonka valikoimaan voi vaikuttaa myös itse. Leirikioski on auki päivittäin, joten jos omat namit pääsevät loppumaan niin kioskista voi ostaa pientä hyvää.

Maksut

Leireillämme on käytössä varausmaksu 100 €, joka sisältyy leirin hintaan. Muutamilla leireillä varausmaksu on pienempi, muutoksista on ilmoitettu leirin esittelyn yhteydessä. Ilmoittautumisen jälkeen saat sähköpostiin laskun varausmaksusta ja tämän laskun maksettuasi leiripaikka on varattu sinulle.

Mikäli varausmaksua ei olla maksettu eräpäivään mennessä vapautuu leiripaikka jonossa olevalle. Varausmaksu palautetaan vain ja ainoastaan lääkärintodistusta vastaan, mikäli pääsysi leirille estyy.

Lähempänä leirisi alkua postissa saapuu vielä leirikirje, esitietolomake sekä lasku leirin loppusummasta. Leirin loppumaksun voi maksaa useammassa erässä, ilmoittautumisen yhteydessä kerro moneen erään haluat maksun. Leirin loppusumma tulee kuitenkin olla maksettuna leirille tultaessa tilille tai maksaa käteisellä saavuttaessa. Mikäli olet maksanut leirin tilille, otathan kuitin mukaan.

Sisarusten tullessa leireillemme saat sisaralennuksena 20 € alennuksen yhden leirin hinnasta. Myös kaksi leiriä samana kesänä oikeuttaa 20 € alennukseen yhden leirin hinnasta.

Kaikilla leireillämme:

 • Kiltit hevoset ja ponit
 • Maittavaa kotiruokaa 5 x päivässä
 • Mukavat isoset ja ohjaajat
 • Paljon touhua hevosten kanssa
 • Oma hoitohevonen
 • Sään salliessa uimista, myös heppojen kanssa
 • Siistit majoitustilat
 • Leirikioski päivittäin
 • Ratsastusta ja teoriaa sopivassa suhteessa
 • Mahdollisuus vaikuttaa leirin ohjelmaan
 • Leirillä voi suorittaa SRL:n hoitomerkkejä
 • hevosvalokuvausta
 • leiriolympialaiset
 • leirikaste (vapaaehtoinen)
 • leirikisat (vapaaehtoinen)
 • tapaturmavakuutus

Leirit ja leiriajankohdat

Aikuisten hemmotteluviikonloppu K-18 29.-30.4.2023

Aikuisten hemmottelu viikonloppu 29.-30.4.2023.

Aloitamme la aamulla hemmottelu viikonlopun klo 10 majoittautumisella Pajuranta holiday homesin Villa Niemelään jonka jälkeen rentoudutaan luontojoogalla. Syömme Lounaan Villa Niemelässä ja Lounaan jälkeen keskitytään hetkeksi ratsastuksen teoriaan ja oman kehon hallintaan ja nautitaan päiväkahvit. Iltapäivällä siirrymme tallille ja pääsemme kokeilemaan käytännössä teoriatunnilla opittuja asioita hevosen selässä.  Keskitymme myös rauhassa varustamiseen ja hevosen hoitoon eli kiirettä ei hemmottelu viikonloppuna tunneta.

Tallin jälkeen ratsastajia odottaa päivällinen ja lämmin sauna sekä poreallas. hurjimmat voivat kokeilla myös pystyykö Haapalahdessa pulahtamaan. Illalla nautitaan hyvästä seurasta saunoen ja rentoutuen iltapalan ääressä.

Sunnuntai aamu aloitellaan runsaalla aamupalalla ja luontojoogalla ja äänimaljoilla. Ruokailun jälkeen siirrymme tallille nauttimaan hevosen tuoksusta ja ratsastuksen teoriasta. Oman kehon hallintaan olemme tutustuneet jo joogassa niin siitä on hyvä jatkaa jälleen teoriatunneilla jumppapalloilla. Teorian jälkeen siirrytään ratsastamaan ja rentouttava ja voimauttava viikonloppu päätetään päiväkahveihin tallilla. 

Luontojoogaan meidät johdattaa Emma Rosenholm, joka on vasta valmistunut luontojooga ohjaaja. Luontojoogatunti vahvistaa luontoyhteyttä, tasapainottaa mieltä ja kehoa. Tunnin aika mm. lempeästi avaavaa, maadoittavaa ja virtaavaa liikettä. Tunti sisältää myös loppurentoutuksen äänimaljojen maailmassa.

Ratsastustunnit sisältävät ryhmän toivomia asioita mm. Kentällä ratsastusta, maastoilua. Aiemmin olemme lauantaina keskittyneet oman kehon hallintaan ja istuntaan hevosen selässä ja sunnuntaina on saanut valita joko kentällä ratsastusta tai maastoilua, kukin oman mieltymyksensä mukaan. Teoriassa käymme läpi oman kehon hallintaa ja kuinka oma istunta vaikuttaa hevoseen ja ratsastukseen. Käytämme harjoitteissa mielikuvaharjoitteita ja jumppapalloja.

Majoitumme Pajuranta Holiday homesin laadukkaassa villa Niemelässä nauttien hyvästä ruuasta ja porealtaasta. Majoitus 2- 3 hengen huoneissa.

Koko Hemmottelu viikonlopun hinta on 320 €. Voit osallistua myös yhdelle päivälle jolloin hinta on 170 €/ pvä.  Mikäli et halua yöpyä paikan päällä niin leirin hinta on tuolloin 280 €. erityisruokavaliosta lisä hinta 10 €.

Hemmottelu viikonlopulle otamme max. 7 yöpyvää henkilöä ja päivätoteutukseen mahtuu 5 leiriläistä per päivä. Paikat täytetään ilmoittautumis järjestyksessä. Leiri toteutuu mikäli ilmoittautuneita on vähintään 4. Leirimaksu laskutetaan kun osallistujia on ilmoittautunut riittävästi, kuitenkin viimeistään 2 viikkoa ennen leiriviikonlopun alkua.

Ilmoittautuminen sähköpostilla pomppivanponinratsutila@gmail.com. Ilmoita nimesi, kotiosoitteesi, sähköposti ja mahdolliset ruokarajoitteesi sekä osallistutko koko viikonlopun ohjelmaan vai vaan jommalle kummalle päivälle.

Leirin hinta sisältää:

 • 2 x ratsastusta
 • 2 x luontojoogaa ja äänimalja rentoutusta
 • 2 x ratsastuksen teoriaa ja oman kehon hallinnan teoriaa
 • ruokailut (2 x lounaat, päivällisen, aamupalan, iltapalan ja 2 x päiväkahvin)
 • vakuutuksen
 • majoittumisen Villa Niemelässä ja mökin vapaan käytön ( saunat, poreallas)
 • mukavat ja rennot ohjaajat ja avustajat
 • hevosen tuoksuista aikaa

Tervetuloa rentoutumaan Pomppikselle!

I toiveleiri 5.-9.6.2023 420 € (varausmaksu 100 €)
II toiveleiri 12-16.6.2023 420 € (varausmaksu 100 €)

Toiveleirin ohjelma suunnitellaan yhdessä leiriläisten kanssa ensimmäisenä päivänä ja jokainen saa olla vaikuttamassa leirin ohjelmaan. Suunnittelemme leirin ratsastajien taitojen mukaan, valittavaa toimintaa on mm. kouluratsastus, puomit ja esteet, maastoilu, leikkitunnit, ilman satulaa humputtelu ja paljon muuta mitä ei normaaleilla tunneilla pääse tekemään! Mikäli iltaisin vielä jää aikaa voidaan kokeillla vaikka agilitya heppojen kanssa ja testaamme inkkarimaalauksia hevosiin. 

Toiveleirille tultaessa olisi jo hyvä osata joitain ratsastuksen perusteita sekä pystyä ratsastamaan ilman talutusta.  Leirillä on joka päivä 2 h ratsastusta ja käytännön teoriaa.

Toiveleirit alkavat maanantaisin klo 9.30. – 10 saapumisella ja päättyvät perjantaina klo 16 yhteiseen kahvitteluhetkeen perheiden kanssa. Varaathan kahvitteluun aikaa noin tunnin, jotta saamme kahvit juotua sekä palkinnot rauhassa jaettua.

Lasten (5-10 -vuotiaille) alkeisleirit päiväleireinä 3.-5.7.2023 ja 10.-12.7.2023 Parikkalan 4H-yhdistyksen kanssa yhteistyössä

Leiripäiville voit osallistua vaikka kaikille tai vain vaan yhdelle päivälle. Hinnat leiripäiville ovat seuraavat 1 pvä 25 €, 2 pvä 40 € ja kaikki saman viikon 3 päivää 50 €

Alkeisleirillä tutustumme ponien hoitoon ja ratsastuksen alkeisiin rauhassa vailla kiirettä. Harjoittelemme ponin harjausta ja talutusta siinä missä varusteiden laittoa ja ratsastusta kepparitouhuja unohtamatta.

Tälle leirille voi ilmoittautua vaikka ei olekkaan vielä ratsastanut, riittää että olet innostunut hevosista! Leirillä on useampi avustaja jotta kaikilla olisi turvallista harjoitella heppailua.

Päivittäinen leiri aika klo 9 – 15. Päivän aikana ratsastetaan kerran, minkä lisäksi hoidetaan, talutetaan ja uitetaan polleja. Lounas ja välipala sisältyvät leiri päivään. 

Ilmoittautuminen tälle leirille Parikkala.4h.fi sivujen ilmoittautumislomakkeella.

Minitoiveleiri (yli 7 vuotiaille) 19.- 21.6.2023 280 € (varausmaksu 80€)

Minitoiveleiri II (yli 6 vuotiaille) 20.-22.7.2023 280 € (varausmaksu 80 €)

Minitoiveleiri on yli 7 vuotiaille pikku heppailijoille. Leiri on vähän lyhyempi kuin normaalit kesäleirimme ja leiri on tarkoitettu aloitteleville ja jo jonkin verran ratsastaneille. Leirillä ohjelmassa kuitenkin samoja toimintoja kuin muillakin toiveleireillä toki hevostelijoiden tason mukaan. Suunnittelemme leirin ratsastajien taitojen mukaan, valittavaa toimintaa on mm. kouluratsastus, puomit ja esteet, maastoilu, leikkitunnit, ilman satulaa humputtelu ja paljon muuta mitä ei normaaleilla tunneilla pääse tekemään! Mikäli iltaisin vielä jää aikaa voidaan kokeillla vaikka agilitya heppojen kanssa ja testaamme inkkarimaalauksia hevosiin. 

Leiri alkaa maanantaina klo 9.30. – 10 saapumisella ja loppuu keskiviikkona klo 16 alkavaan yhteiseen kahvitteluhetkeen perheiden kanssa. Varaathan kahvitteluun aikaa noin tunnin, jotta saamme kahvit juotua sekä palkinnot rauhassa jaettua.

III Toiveleiri (yli 12 -vuotiaille) 26.-30.6.2023 420 € (varausmaksu 100 €)

IV toiveleiri (yli 12- vuotiaille) 24-28.7.2023 420 € (varausmaksu 100 €)

Näille leirille tullessa täytyy hallita hevonen hyvin kaikissa askellajeissa koska leirillä touhut ovat astetta vauhdikkaampia! Leirillä on vähintään 2 h ratsastusta joka päivä sekä teoriaa. Tuntien aiheet vaihtelevat ryhmien tason mukaan, mm. puomiharjoitteet, esteet, vauhtimaasto, maastoesteet ja kylmäpäisimmät hyppäävät myös ilman satulaa 🙂

Leirille saavutaan ma aamuna klo 9.30-10 ja leirin päättää perjantaina klo 16 alkava yhteinen kahvitteluhetki perheiden kanssa. Varaathan kahvitteluun aikaa noin tunnin, jotta saamme kahvit juotua sekä palkinnot rauhassa jaettua.

Teholeiri (yli 12-vuotiaille) 31.7.-4.8.2023 450 € (varausmaksu 100 €)

Teholeiri on tarkoitettu isommille hurjapäille. Tälle leirille tullessa on täytyy hallita hevonen hyvin kaikissa askellajeissa. Leirillä toinen päivittäinen ratsastus on 1,5 h kestävä tehotunti. Leiriläiset voivat itse päättää tuntien aiheet este ja kouluaiheista. Tällä leirillä pääsemme pureutumaan syvemmin jokaisen omiin toiveisiin ja tavoitteisiin. Päivittäin toinen tunti on toiveleirin idealla leiriläisten itsensä toivomaa toimintaa. Tuntien aiheet vaihtelevat maastoesteisiin, vauhtimaastoihin ja hurjapäitten ilman satulaa pomppuihin. Teholeirille otamme maksimissaan 8 leiriläistä.

Leirille saavutaan ma aamuna klo 9.30-10 ja leirin päättää perjantaina klo 16 alkava yhteinen kahvitteluhetki perheiden kanssa. Varaathan kahvitteluun aikaa noin tunnin, jotta saamme kahvit juotua sekä palkinnot rauhassa jaettua.

Ilmoittautuminen leireille

Leireille ilmoittaudutaan mielellään sähköpostitse osoitteeseen pomppivanponinratsutila@gmail.com

Toki puhelimitsekin voi ilmoittautua 044 581 7705, mutta en välttämättä aina pysty vastaamaan puhelimeen mikäli olen tuntia pitämässä tai puhelun tavoittamattomissa.

Ilmoita itsestäsi :

 • Nimi ja syntymäaika
 • Osoite ja puhelinnumero
 • Vanhemman nimi ja puhelinnumero
 • leiri jolle haluat tulla
 • ruoka-aine allergiat tai erikoisruokavalio

Vastaan ilmoittautumissähköpostiin ja laitan piakkoin postiin varausmaksusta laskun ja sen maksettuasi leiripaikka on varattu sinulle.

Lähempänä leirisi alkua postissa saapuu vielä leirikirje, esitietolomake sekä lasku leirin loppusummasta.

Leirikirjeessä kerrotaan mukaan tarvittavista varusteista sekä vähän vanhemmille tietoa leirin kulusta. Esitietolomakkeella ilmoitat meille leirinpitäjille allergioista ja muista tarvittavista tiedoistasi, jotta osaamme ottaa mahdolliset allergiat yms. huomioon. Muista ottaa esitietolomake mukaasi tullessasi leirille.

Leirin loppusumma tulee olla maksettuna leirille tultaessa tilille tai maksaa käteisellä leirille tultaessa. Mikäli olet maksanut leirin tilille, otathan kuitin mukaan!

Tervetuloa kesän mukavimmalle leirille!