Leirit

Tervetuloa Huisin hauskalle heppailuleirille Pomppikseen!

Kesä 2020 on jo kahdeksas leirikesämme, Huimaa! Vuosittain leiriemme sisältöjä on hieman muuteltu mutta peruspilarit pysyvät samoina mm. leirien nimet, osittainen viikko ohjelma, leirikisat, leirikasteet ja leiripaidat. Tälle vuodelle 2020 on suunniteltu enemmän vapaa aikaa heppojen kanssa ja mm. Vikellystä ja hevoskuvausta yhdessä. Etsimme siis kuvauspaikkoja ja kuvaamme leiriläisiä ja hevosia halumissaan asusteissa. Voit siis jo leirille pakatessasi miettiä kuvausvarusteitasi.

Leiriläiset pääsevät huolehtimaan hevostemme joka päiväisestä hoidosta osana leiripäiviä. Hoitohevosten hoito ja ruokinta harjaannuttavat vastuunottoa ja taitoa huolehtia eläimestä ja itsestään, samalla on myös mukava tutustua tarkemmin tietyn hevosen viikkoon ja luonteeseen.

Ratsastustunneilla käydyn käytännön teorian lisäksi leiriläisille järjestetään teoriaa leiriläisten toivomista aiheista. Teoriatuntien aiheina on mm. hevosen maastakäsittely, hevosen lastaus ja kuljetus, hevosen varusteet, kärryajelu ja monet muut aiheet. Ole rohkea ja kysy juuri sinua kiinnostavaa aihetta.

Ratsastustunneilla teemme leiriläisten toivomia asioita, lukuun ottamatta leirin ensimmäistä ratsastustuntia, jonka perusteella ratsastusryhmät jaetaan. Ratsastusryhmämme on siis suht pienet ja joissain tapauksissa saatamme jopa ratsastaa 3 eriryhmässä taataksemme jokaiselle hyvät edellytykset myös oppia uutta tunneilla.

Mikäli leiriläisen taidot riittävät voimme ratsastaa maastossa, hypätä esteitä, leikkiä leikkitunneilla, ratsastaa ilman satulaa, käydä yömaastossa sekä kahluuttaa ja uittaa hevosia. Muita hevosten kanssa tehtäviä aktiviteetteja ovat mm. irtohypytys, pikku kisailut ja agility. Joten touhuttavaa kyllä riittää! Ja mikäli heppojen kanssa touhuaminen alkaa kyllästyttää leirikaste tuo leiriin erityistä hohtoa 🙂

Olemme viime vuosina todenneet että leiriolympialaiset joka päiväisessä leiri ohjelmassa lisäävät yhteen kuuluvuuden tunnetta ja tutustuttavat kaikki leiriläiset toisiinsa. Osa päivittäisistä pikku kisoista pidetään paritehtävinä ja pareja vaihdetaan päivittäin. Leirikilpailut kuuluvat yhtenä olympialajina ohjelmaan.

Leiriläisten apuna ja ”leirin isosiskona” toimii leiri isonen, jolla on taidot käsitellä tallin hevosia ja lapsia. Leiri isoselle voi myös puhua mieltä askarruttavista asioista, jos jännittää Hetalta kysellä.

Leireillämme on yleensä 5 – 10 leiriläistä. Leiri toteutuu, jos ilmoittautuneita on 5. Mikäli leiri jostain kumman syystä ei toteudu, ilmoittautuneille tarjotaan toiselle leiriviikolle paikkaa. Ryhmä on pieni majoitustilojen ja leirihevostenkin takia. Leiriemme alkamis ajankohta on ilmoitettu jokaisen leirin kohdalla mutta kesän leireille voi jo saapua sunnuntai iltana klo 20, mikäli maanantai aamun saapumis aika on hankala. Saapuessa jo sunnuntai iltana, on järjestetty pieni iltapala ja maanantai aamuna aamupala. Huomioithan että muuta ohjelmaa ei järjestetä sunnuntai iltana eikä isonen ole vielä välttämättä paikalla. Lisä yöpymisen hinta on 20 €.

Majoitus ja ruokailut

Leiriläiset majoittuvat  kahteen vasta remontoituun aittaan. Aitoista löytyy paljon luettavaa sekä ulko- että sisäpelejä. Trampoliini ja kroketti ovat joka kesäisiä suosikkeja!

Leirillä käytössä ranta- ja pihasauna iltaisin. Uimaan mennään vaikka joka päivä, jos sää sallii.

Leireillä syömme mahat täyteen kotiruokaa 5 kertaa päivässä eli aamupala, lounas, välipala, päivällinen ja iltapala. Leiriruokia päivitetään aina palautteesta riippuen seuraavia leirejä varten. Kaikki ruokamme tehdään laktoosittomiksi.

Makaronilaatikko, broilerikiusaus ja pannarit ovat tosin pitäneet vuodesta toiseen pintansa ruokalistallamme!

Ilmoitathan ilmoittautumisen yhteydessä ruoka-aine allergioistasi ja erityisruokavalioista. Erityisruokavaliosta (kasvis, gluteiiniton yms. ) perimme lisämaksun 10 €/ leiriläinen.

Maksut

Leireillämme on käytössä varausmaksu 100 €, joka sisältyy leirin hintaan. Muutamilla leireillä varausmaksu on pienempi, muutoksista on ilmoitettu leirin esittelyn yhteydessä. Ilmoittautumisen jälkeen saat kotiisi laskun varausmaksusta ja tämän laskun maksettuasi leiripaikka on varattu sinulle.

Mikäli varausmaksua ei olla maksettu eräpäivään mennessä vapautuu leiripaikka jonossa olevalle. Varausmaksu palautetaan vain ja ainoastaan lääkärintodistusta vastaan, mikäli pääsysi leirille estyy.

Lähempänä leirisi alkua postissa saapuu vielä leirikirje, esitietolomake sekä lasku leirin loppusummasta. Leirin loppusumma tulee olla maksettuna leirille tultaessa tilille tai maksaa käteisellä leirille tultaessa. Mikäli olet maksanut leirin tilille, otathan kuitin mukaan.

Sisarusten tullessa leireillemme saat sisaralennuksena 20 € alennuksen yhden leirin hinnasta. Myös kaksi leiriä samana kesänä oikeuttaa 20 € alennukseen yhden leirin hinnasta.

Kaikilla leireillämme:

 • Kiltit hevoset ja ponit
 • Maittavaa kotiruokaa 5 x päivässä
 • Mukavat isoset ja ohjaajat
 • Paljon touhua hevosten kanssa
 • Oma hoitohevonen
 • Sään salliessa uimista, myös heppojen kanssa
 • Siistit majoitustilat
 • Leirikioski päivittäin
 • Ratsastusta ja teoriaa sopivassa suhteessa
 • Mahdollisuus vaikuttaa leirin ohjelmaan
 • Leiripaitojen tekoa
 • Leirillä voi suorittaa SRL:n hoitomerkkejä
 • hevosvalokuvausta
 • leiriolympialaiset
 • leirikaste

Leirit ja leiriajankohdat

Aikuisten hemmotteluviikonloppu K18 hinta 300 € 25. – 27.9.2020

Leiri sinulle joka kaipaat arjen keskelle pientä hengähdystaukoa ja rentoutumista hevosten ja samanhenkisten ystävien parissa.

Majoitus lähialueen yrittäjän lomamökeissä rennolla aikuisporukalla (Pajuranta Holiday Homes, Villa Niemelä), rentoa hevosten hoitoa ja turpaterapiaa, ratsastusta tason ja mieltymyksen mukaan kentällä tai maastossa, joogaa. Iltaisin mökillä hemmotteluhoitoja.

Saapuminen perjantai n. klo 17 ja leiriltä kotiin lähtö sunnuntaina n. klo 14.

Viimeiset suunnitelmat varmistuvat lähempänä leiriä.

Tervetuloa rentoutumaan Pomppikselle!

Vuokrausleiri 28. – 30.8.2020 hinta 200 € (varausmaksu 70 €) Vielä vapaana Floora ja Eki, Tale ja Moona

Vuokrausleirillä vuokraat haluamasi hevosen viikonlopun ajaksi omaan käyttöösi. Huolehdit hevosen ruokinnasta ja hyvinvoinnista kuin omastasi ja saat liikuttaa hevosta n. 2,5 h päivässä valvotusti.  Maastoon lähdettään porukalla, mikäli niin haluat ja esteitä pääsee hyppäämään ohjatusti.

Majoitus ja ruokailut samoin kuin muillakin leireillä. Tämä leiri on suunnattu nuorille (yli 12 vuotiaille) jotka osaavat hevosen hoidon perusteet ja hallitsevat hevosen hyvin kaikissa askellajeissa.

Vuokrausleirillä ei teoriaa eikä erikseen erityistä oheisohjelmaa. Leirille mahtuu 8 hlöä ja hevoset varataan ilmoittautumis järjestyksessä. Ilmoita siis leiriä varatessasi hevonen jonka haluat vuokrata. Mikäli hevonen on jo varattu Heta ottaa sinuun pian yhteyttä.

I toiveleiri 27. – 31.7.2020 350 € (varausmaksu 100 €) 2 paikkaa vapaana
II toiveleiri 3. – 7.8.2020 350 € (varausmaksu 100 €) TÄYNNÄ

Toiveleirin ohjelma suunnitellaan yhdessä leiriläisten kanssa ensimmäisenä päivänä ja jokainen saa olla vaikuttamassa leirin ohjelmaan. Suunnittelemme leirin ratsastajien taitojen mukaan, valittavaa toimintaa on mm. kouluratsastus, puomit ja esteet, maastoilu, leikkitunnit, ilman satulaa humputtelu ja paljon muuta mitä ei normaaleilla tunneilla pääse tekemään! Mikäli iltaisin vielä jää aikaa voidaan kokeillla vaikka agilitya heppojen kanssa ja testaamme inkkarimaalauksia hevosiin. 

Toiveleirille tultaessa olisi jo hyvä osata joitain ratsastuksen perusteita sekä pystyä ratsastamaan ilman talutusta.  Leirillä on joka päivä 2 h ratsastusta ja käytännön teoriaa.

Toiveleirit alkavat maanantaisin klo 9.30. – 10 saapumisella ja päättyvät perjantaina klo 15 alkaviin leirikilpailuihin, joihin kutsumme myös vanhemmat kannustamaan! Varaathan kilpailuihin aikaa noin tunnin, jotta saamme kilpailut ja palkintojen jaot rauhassa käytyä!

Lasten (5-10 -vuotiaille) alkeisleiri päiväleirinä 15.-17.6.2020 160 € (varausmaksu 30 €) (8 paikkaa)

Alkeisleirillä tutustumme ponien hoitoon ja ratsastuksen alkeisiin rauhassa vailla kiirettä. Harjoittelemme ponin harjausta ja talutusta siinä missä varusteiden laittoa ja ratsastusta kepparitouhuja unohtamatta.

Tälle leirille voi ilmoittautua vaikka ei olekkaan vielä ratsastanut, riittää että olet innostunut hevosista! Leirillä on useampi avustaja jotta kaikilla olisi turvallista harjoitella heppailua.

Päivittäinen leiri aika klo 9 – 15. Päivän aikana ratsastetaan 2 x ½ h, minkä lisäksi hoidetaan, talutetaan ja uitetaan polleja. Lounas ja välipala sisältyvät leiri päivään.  Toki pienimmätkin saavat omat leirikilpailunsa jotka järjestetään viimoisena leiripäivänä klo 15 alkaen. Vanhemmat ovat erittäin tervetulleita kannustamaan pieniä kilpailijoita! Varaathan kilpailuihin aikaa noin puolituntia jotta saamme kilpailut ja palkintojen jaot rauhassa käytyä!

Minitoiveleiri (yli 7 vuotiaille) 20. – 22.7.2020 220 € (varausmaksu 70 €) (2 paikkaa)

Uusi minitoiveleiri on yli 7 vuotiaille pikku heppailijoille. Leiri on vähän lyhyempi kuin normaalit kesäleirimme ja leiri on tarkoitettu aloitteleville ja jo jonkin verran ratsastaneille. Leirillä ohjelmassa kuitenkin samoja toimintoja kuin muillakin toiveleireillä toki hevostelijoiden tason mukaan. Suunnittelemme leirin ratsastajien taitojen mukaan, valittavaa toimintaa on mm. kouluratsastus, puomit ja esteet, maastoilu, leikkitunnit, ilman satulaa humputtelu ja paljon muuta mitä ei normaaleilla tunneilla pääse tekemään! Mikäli iltaisin vielä jää aikaa voidaan kokeillla vaikka agilitya heppojen kanssa ja testaamme inkkarimaalauksia hevosiin. 

Leiri alkaa tiistaina klo 9.00. saapumisella ja loppuu torstaina klo 15 alkaviin leirikilpailuihin, joihin kutsumme vanhemmat kannustamaan. Varaathan leirikilpailuihin aikaa noin tunnin jotta saamme  kilpailut ja palkintojen jaot rauhassa käytyä!

III Toiveleiri/Esteleiri (yli 10 -vuotiaille) 13.-17.7.2020 350 € (varausmaksu 100 €) (TÄYNNÄ)

Tälle leirille tullessa täytyy hallita hevonen hyvin kaikissa askellajeissa! Leirillä on vähintään 2 h ratsastusta joka päivä sekä esteteoriaa. Joka päivä toinen tunneista on estepainotteinen tunti. Estetuntien aiheet vaihtelevat ryhmien tason mukaan, mm. puomiharjoitteet, esteet, maastoesteet ja kylmäpäisimmät hyppäävät myös ilman satulaa 🙂

Leiriläiset treenaavat leirin lopussa olevia estekilpailuja varten. Leirille saavutaan ma aamuna klo 9.30-10 ja leirin päättävät leirikilpailut alkavat perjantaina klo 15 ja näitä kisoja ovat vanhemmat tervetulleita katsomaan. Varaathan kilpailuihin aikaa noin tunnin jotta saamme kilpailut ja palkintojen jaot rauhassa hoidettua!

Esteleiri 

Esteleiri on tarkoitettu jo vähän hypänneille hurjapäille. Leirillä tutustumme päivittäin esteratsastuksen saloihin puomitehtävillä ja erilaisilla estetehtävillä esteratsastuksen teoriaa unohtamatta. Päivittäin  toinen tunti on toiveleirin idealla leiriläisten itsensä toivomaa toimintaa.

Leiriläiset treenaavat leirin lopussa olevia estekilpailuja varten. Leirille saavutaan ma aamuna klo 9.30-10 ja leirin päättävät leirikilpailut alkavat perjantaina klo 15 ja näitä kisoja ovat vanhemmat tervetulleita katsomaan. Varaathan kilpailuihin aikaa noin tunnin jotta saamme kilpailut ja palkintojen jaot hoidettu!

Ilmoittautuminen leireille

Leireille ilmoittaudutaan mielellään sähköpostitse osoitteeseen pomppivanponinratsutila@gmail.com

Toki puhelimitsekin voi ilmoittautua 044 581 7705, mutta en välttämättä aina pysty vastaamaan puhelimeen mikäli olen tuntia pitämässä tms.

Ilmoita itsestäsi :

 • Nimi ja syntymäaika
 • Osoite ja puhelinnumero
 • Vanhemman nimi ja puhelinnumero
 • leiri jolle haluat tulla
 • ruoka-aine allergiat
 • leiripaidan ( t-paita) koko ja väri toive

Vastaan ilmoittautumissähköpostiin ja laitan piakkoin postiin varausmaksusta laskun ja sen maksettuasi leiripaikka on varattu sinulle.

Lähempänä leirisi alkua postissa saapuu vielä leirikirje, esitietolomake sekä lasku leirin loppusummasta.

Leirikirjeessä kerrotaan mukaan tarvittavista varusteista sekä vähän vanhemmille tietoa leirin kulusta. Esitietolomakkeella ilmoitat meille leirinpitäjille allergioista ja muista tarvittavista tiedoistasi, jotta osaamme ottaa mahdolliset allergiat yms. huomioon. Muista ottaa esitietolomake mukaasi tullessasi leirille.

Leirin loppusumma tulee olla maksettuna leirille tultaessa tilille tai maksaa käteisellä leirille tultaessa. Mikäli olet maksanut leirin tilille, otathan kuitin mukaan!

Tervetuloa kesän mukavimmalle leirille!