Leirit

Tervetuloa Huisin hauskalle heppailuleirille Pomppikselle!

Kesä 2021 on jo yhdeksäs leirikesämme, Huimaa! Vuosittain leiriemme sisältöjä on hieman muuteltu mutta peruspilarit pysyvät samoina mm. leirien nimet, osittainen viikko ohjelma, leirikisat, leirikasteet ja leiripaidat. Tälle vuodelle 2021 on suunniteltu että leireillä suoritetaan Srl ratsastus ja hoitomerkkejä leiriläisten tason mukaan.Leirin alussa sovimme leiriläisten kanssa suoritettavasta merkistä ja merkki asioita harjoittelemme leirin aikana. Leirikirjeessä kerromme lisää suoritettavista merkeistä. Merkkisuoritukset kirjataan Suomen ratsastajainliittoon ratsastusseurojen jäseniltä ja ne näkyvät seuraavan vuoden jäsenkortillasi mikäli olet ratsastusseuran jäsen. Merkin voi suorittaa vaikka et olisikaan minkään seuran jäsen, saat Pomppiksen leiritodistuksen suoritetusta merkistä. Tykätty heppakuvaus on edelleen ohjelmassa jokaisella leirillä, etsimme siis kuvauspaikkoja ja kuvaamme leiriläisiä ja hevosia halumissaan asusteissa. Voit siis jo leirille pakatessasi miettiä kuvausvarusteitasi.

Leiriläiset pääsevät huolehtimaan hevostemme joka päiväisestä hoidosta osana leiripäiviä. Hoitohevosten hoito ja ruokinta harjaannuttavat vastuunottoa ja taitoa huolehtia eläimestä ja itsestään, samalla on myös mukava tutustua tarkemmin tietyn hevosen viikkoon ja luonteeseen.

Ratsastustunneilla käydyn käytännön teorian lisäksi leiriläisille järjestetään teoriaa leiriläisten toivomista aiheista. Teoriatuntien aiheina on mm. hevosen maastakäsittely, hevosen lastaus ja kuljetus, hevosen varusteet, kärryajelu ja monet muut aiheet. Ole rohkea ja kysy juuri sinua kiinnostavaa aihetta. Toki teoria tuntien aiheet käsittelevät myös suoritettavaa hoitomerkin aiheita.

Ratsastustunneilla teemme leiriläisten toivomia asioita, lukuun ottamatta leirin ensimmäistä ratsastustuntia, jonka perusteella ratsastusryhmät jaetaan. Ratsastusryhmämme on siis suht pienet ja joissain tapauksissa saatamme jopa ratsastaa 3 eriryhmässä taataksemme jokaiselle hyvät edellytykset myös oppia uutta tunneilla.

Mikäli leiriläisen taidot riittävät voimme ratsastaa maastossa, hypätä esteitä, leikkiä leikkitunneilla, ratsastaa ilman satulaa ja suitsia, käydä yömaastossa sekä kahluuttaa ja uittaa hevosia. Muita hevosten kanssa tehtäviä aktiviteetteja ovat mm. irtohypytys, pikku kisailut ja agility. Joten touhuttavaa kyllä riittää! Ja mikäli heppojen kanssa touhuaminen alkaa kyllästyttää leirikaste tuo leiriin erityistä hohtoa 🙂

Olemme viime vuosina todenneet että leiriolympialaiset joka päiväisessä leiri ohjelmassa lisäävät yhteen kuuluvuuden tunnetta ja tutustuttavat kaikki leiriläiset toisiinsa. Osa päivittäisistä pikku kisoista pidetään paritehtävinä ja pareja vaihdetaan päivittäin. Leirikilpailut kuuluvat yhtenä olympialajina ohjelmaan.

Jokainen leiriläinen saa leirillämme leiri t-paidan. Leiripaidan ”koristeluun” on varattu aikaa mikäli leiriläiset niin haluavat. Paidat koristellaan kangastusseilla. Kotihommiksi jää paitojen silittäminen nurjalta puolelta ennen ensimmäistä pesua. Ilmoita leiripaifan koko ja väritoive leiriä varatessasi.

Leiriläisten apuna ja ”leirin isosiskona” toimii leiri isonen, jolla on taidot käsitellä tallin hevosia ja lapsia. Leiri isoselle voi myös puhua mieltä askarruttavista asioista, jos jännittää Hetalta kysellä. Leiri isonen majoittuu tallituvassa, lähellä leiriläisiä. Muu leirin henkilökunta majoittuu myös tiulan päärakennuksessa leirin ajan.

Leireillämme on yleensä 5 – 12 leiriläistä. Leiri toteutuu, jos ilmoittautuneita on 5. Mikäli leiri jostain kumman syystä ei toteudu, ilmoittautuneille tarjotaan toiselle leiriviikolle paikkaa. Ryhmä on pieni majoitustilojen ja leirihevostenkin takia. Leiriemme alkamis ajankohta on ilmoitettu jokaisen leirin kohdalla mutta kesän leireille voi jo saapua sunnuntai iltana klo 20, mikäli maanantai aamun saapumisaika on hankala. Saapuessa jo sunnuntai iltana, on järjestetty pieni iltapala ja maanantai aamuna aamupala. Huomioithan että muuta ohjelmaa ei järjestetä sunnuntai iltana eikä isonen ole vielä välttämättä paikalla. Lisäyöpymisen hinta on 20 €.

Majoitus ja ruokailut

Leiriläiset majoittuvat kahteen vasta remontoituun sähköistettyyn aittaan. Toinen aitta on yhdessä tasossa ja toinen aitta on parvellinen, jossa osa leiriläisistä majoittuu parvelle. Aitat ovat sähköistettyjä ja valaistuja, mikäli tarvitset erikseen yövaloa voit ottaa sellaisen mukaasi. Aitoista löytyy paljon luettavaa sekä ulko- että sisäpelejä. Trampoliini ja kroketti ovat joka kesäisiä suosikkeja!

Leirillä käytössä ranta- ja pihasauna iltaisin. Saunaan pääsee joko yksin tai porukassa oman maun mukaan. Uimaan mennään vaikka joka päivä, jos sää sallii.

Tallitupamme toimii majoitus sekä ruokailutilana leireillämme. Tuvassa on juokseva vesi, jääkaappi, pakastin, mikro ja kahvin- sekä vedenkeitin. Tupa on leiriläisten käytössä leirin ajan. Jääkappissa on koko leirin saatavilla mehua sekä tupaan tuleva vesi on juomakelpoista. Oma vesipullo kannattaa olla mukana täyttämistä varten.

Leireillä syömme mahat täyteen kotiruokaa 5 kertaa päivässä eli aamupala, lounas, välipala, päivällinen ja iltapala. Leiriruokia päivitetään aina palautteesta riippuen seuraavia leirejä varten. Kaikki ruokamme tehdään laktoosittomiksi. Makaronilaatikko, broilerikiusaus ja pannarit ovat tosin pitäneet vuodesta toiseen pintansa ruokalistallamme!

Ilmoitathan ilmoittautumisen yhteydessä ruoka-aine allergioistasi ja erityisruokavalioista. Erityisruokavaliosta (kasvis, gluteiiniton yms. ) perimme lisämaksun 10 €/ leiriläinen.

Lasten leireillä toimii leirikioski, jonka valikoimaan voi vaikuttaa myös itse. Leirikioski on auki päivittäin, joten jos omat namit pääsevät loppumaan niin kioskista voi ostaa pientä hyvää.

Maksut

Leireillämme on käytössä varausmaksu 100 €, joka sisältyy leirin hintaan. Muutamilla leireillä varausmaksu on pienempi, muutoksista on ilmoitettu leirin esittelyn yhteydessä. Ilmoittautumisen jälkeen saat sähköpostiin laskun varausmaksusta ja tämän laskun maksettuasi leiripaikka on varattu sinulle. Tänä vuonna varausmaksut lähetetään lähempänä leirien alkamista, maalis-huhtikuussa Korona pandemian takia.

Mikäli varausmaksua ei olla maksettu eräpäivään mennessä vapautuu leiripaikka jonossa olevalle. Varausmaksu palautetaan vain ja ainoastaan lääkärintodistusta vastaan, mikäli pääsysi leirille estyy.

Lähempänä leirisi alkua postissa saapuu vielä leirikirje, esitietolomake sekä lasku leirin loppusummasta. Leirin loppumaksun voi maksaa useammassa erässä, ilmoittautumisen yhteydessä kerro moneen erään haluat maksun. Leirin loppusumma tulee kuitenkin olla maksettuna leirille tultaessa tilille tai maksaa käteisellä leirille tultaessa. Mikäli olet maksanut leirin tilille, otathan kuitin mukaan.

Sisarusten tullessa leireillemme saat sisaralennuksena 20 € alennuksen yhden leirin hinnasta. Myös kaksi leiriä samana kesänä oikeuttaa 20 € alennukseen yhden leirin hinnasta.

Kaikilla leireillämme:

 • Kiltit hevoset ja ponit
 • Maittavaa kotiruokaa 5 x päivässä
 • Mukavat isoset ja ohjaajat
 • Paljon touhua hevosten kanssa
 • Oma hoitohevonen
 • Sään salliessa uimista, myös heppojen kanssa
 • Siistit majoitustilat
 • Leirikioski päivittäin
 • Ratsastusta ja teoriaa sopivassa suhteessa
 • Mahdollisuus vaikuttaa leirin ohjelmaan
 • Leiripaitojen tekoa
 • Leirillä voi suorittaa SRL:n hoitomerkkejä
 • hevosvalokuvausta
 • leiriolympialaiset
 • leirikaste (vapaaehtoinen)

Leirit ja leiriajankohdat

Aikuisten hemmotteluviikonloppu K18 hinta 300 € 17. -19.9.2021

Leiri sinulle joka kaipaat arjen keskelle pientä hengähdystaukoa ja rentoutumista hevosten ja samanhenkisten ystävien parissa.

Majoitus lähialueen yrittäjän lomamökeissä rennolla aikuisporukalla (Pajuranta Holiday Homes, Villa Niemelä), hyvää ruokaa, rentoa hevosten hoitoa ja turpaterapiaa, ratsastusta tason ja mieltymyksen mukaan kentällä tai maastossa. Iltaisin mökillä hemmotteluhoitoja, erityisohjelmaa ja rentoa yhdessä oloa.

Saapuminen perjantai n. klo 17 ja leiriltä kotiin lähtö sunnuntaina n. klo 14.

Tarkemmat suunnitelmat varmistuvat lähempänä leiriä.

Tervetuloa rentoutumaan Pomppikselle!

I toiveleiri 7. -11.6.2021 370 € (varausmaksu 100 €)
II toiveleiri 5. -9.7.2021 370 € (varausmaksu 100 €)

Toiveleirin ohjelma suunnitellaan yhdessä leiriläisten kanssa ensimmäisenä päivänä ja jokainen saa olla vaikuttamassa leirin ohjelmaan. Suunnittelemme leirin ratsastajien taitojen mukaan, valittavaa toimintaa on mm. kouluratsastus, puomit ja esteet, maastoilu, leikkitunnit, ilman satulaa humputtelu ja paljon muuta mitä ei normaaleilla tunneilla pääse tekemään! Mikäli iltaisin vielä jää aikaa voidaan kokeillla vaikka agilitya heppojen kanssa ja testaamme inkkarimaalauksia hevosiin. 

Toiveleirille tultaessa olisi jo hyvä osata joitain ratsastuksen perusteita sekä pystyä ratsastamaan ilman talutusta.  Leirillä on joka päivä 2 h ratsastusta ja käytännön teoriaa.

Toiveleirit alkavat maanantaisin klo 9.30. – 10 saapumisella ja päättyvät perjantaina klo 16 alkaviin leirikilpailuihin, joihin kutsumme myös vanhemmat kannustamaan! Varaathan kilpailuihin aikaa noin tunnin, jotta saamme kilpailut ja palkintojen jaot rauhassa käytyä!

Lasten (5-10 -vuotiaille) alkeisleiri päiväleirinä Parikkalan 4H-yhdistyksen kanssa yhteistyössä 14 – 16.6.2021 (leirin hinta tarkentuu myöhemmin)

Alkeisleirillä tutustumme ponien hoitoon ja ratsastuksen alkeisiin rauhassa vailla kiirettä. Harjoittelemme ponin harjausta ja talutusta siinä missä varusteiden laittoa ja ratsastusta kepparitouhuja unohtamatta.

Tälle leirille voi ilmoittautua vaikka ei olekkaan vielä ratsastanut, riittää että olet innostunut hevosista! Leirillä on useampi avustaja jotta kaikilla olisi turvallista harjoitella heppailua.

Päivittäinen leiri aika klo 9 – 15. Päivän aikana ratsastetaan kerran, minkä lisäksi hoidetaan, talutetaan ja uitetaan polleja. Lounas ja välipala sisältyvät leiri päivään. 

Minitoiveleiri (yli 7 vuotiaille) 21.- 23.6.2021 240 € (varausmaksu 70€)

Minitoiveleiri on yli 7 vuotiaille pikku heppailijoille. Leiri on vähän lyhyempi kuin normaalit kesäleirimme ja leiri on tarkoitettu aloitteleville ja jo jonkin verran ratsastaneille. Leirillä ohjelmassa kuitenkin samoja toimintoja kuin muillakin toiveleireillä toki hevostelijoiden tason mukaan. Suunnittelemme leirin ratsastajien taitojen mukaan, valittavaa toimintaa on mm. kouluratsastus, puomit ja esteet, maastoilu, leikkitunnit, ilman satulaa humputtelu ja paljon muuta mitä ei normaaleilla tunneilla pääse tekemään! Mikäli iltaisin vielä jää aikaa voidaan kokeillla vaikka agilitya heppojen kanssa ja testaamme inkkarimaalauksia hevosiin. 

Leiri alkaa maanantaina klo 9.30. – 10 saapumisella ja loppuu keskiviikkona klo 16 alkaviin leirikilpailuihin, joihin kutsumme vanhemmat kannustamaan. Varaathan leirikilpailuihin aikaa noin tunnin jotta saamme  kilpailut ja palkintojen jaot rauhassa käytyä!

III Toiveleiri (yli 12 -vuotiaille) 19. -23.7.2021 370 € (varausmaksu 100 €)

Tälle leirille tullessa täytyy hallita hevonen hyvin kaikissa askellajeissa koska leirillä touhut ovat astetta vauhdikkaampia! Leirillä on vähintään 2 h ratsastusta joka päivä sekä teoriaa. Tuntien aiheet vaihtelevat ryhmien tason mukaan, mm. puomiharjoitteet, esteet, vauhtimaasto, maastoesteet ja kylmäpäisimmät hyppäävät myös ilman satulaa 🙂

Leiriläiset treenaavat leirin lopussa olevia este- tai koulukilpailuja varten. Leirille saavutaan ma aamuna klo 9.30-10 ja leirin päättävät leirikilpailut alkavat perjantaina klo 16 ja näitä kisoja ovat vanhemmat tervetulleita katsomaan. Varaathan kilpailuihin aikaa noin tunnin jotta saamme kilpailut ja palkintojen jaot rauhassa hoidettua!

Esteleiri (yli 12-vuotiaille) 26. – 30.7.2021 370 € (varausmaksu 100 €)

Esteleiri on tarkoitettu jo vähän hypänneille hurjapäille. Tälle leirille tullessa on täytyy hallita hevonen hyvin kaikissa askellajeissa. Leirillä tutustumme päivittäin esteratsastuksen saloihin puomitehtävillä ja erilaisilla estetehtävillä esteratsastuksen teoriaa unohtamatta. Päivittäin  toinen tunti on toiveleirin idealla leiriläisten itsensä toivomaa toimintaa. Tuntien aiheet vaihtelevat maastoesteisiin, vauhtimaastoihin ja hurjapäitten ilman satulaa pomppuihin.

Leiriläiset treenaavat leirin lopussa olevia estekilpailuja varten. Leirille saavutaan ma aamuna klo 9.30-10 ja leirin päättävät leirikilpailut alkavat perjantaina klo 16 ja näitä kisoja ovat vanhemmat tervetulleita katsomaan. Varaathan kilpailuihin aikaa noin tunnin jotta saamme kilpailut ja palkintojen jaot hoidettu!

Tehoviikonloppu (yli 14 vuotiaille) 6.-8.8.2021 280 € (varausmaksu 70 €)

Tehoviikonloppu on tarkoitettu vanhemmille leiriläisille, jotka haluavat kehittyä ratsastuksessa. Leirillä ratsastetaan päivittäin vähintään 3 h valmennustyyppisesti, pienryhmissä. Tuntiohjelmat suunnitellaan leiriläisten toiveiden mukaan. Muutoin leiriohjelmassa on muille leirillekkin tyypilliset toimet.

Leirille saavutaan jo perjantaina päivällä viimeistään klo 12. ja leiri loppuu sunnuntaina klo 16. Leiriläiset saavat itse valita haluavatko leirikisat vaiko jonkin muunalaisen leirin lopetuksen.

Ilmoittautuminen leireille

Leireille ilmoittaudutaan mielellään sähköpostitse osoitteeseen pomppivanponinratsutila@gmail.com

Toki puhelimitsekin voi ilmoittautua 044 581 7705, mutta en välttämättä aina pysty vastaamaan puhelimeen mikäli olen tuntia pitämässä tms.

Ilmoita itsestäsi :

 • Nimi ja syntymäaika
 • Osoite ja puhelinnumero
 • Vanhemman nimi ja puhelinnumero
 • leiri jolle haluat tulla
 • ruoka-aine allergiat tai erikoisruokavalio
 • leiripaidan ( t-paita) koko ja väri toive

Vastaan ilmoittautumissähköpostiin ja laitan piakkoin postiin varausmaksusta laskun ja sen maksettuasi leiripaikka on varattu sinulle.

Lähempänä leirisi alkua postissa saapuu vielä leirikirje, esitietolomake sekä lasku leirin loppusummasta.

Leirikirjeessä kerrotaan mukaan tarvittavista varusteista sekä vähän vanhemmille tietoa leirin kulusta. Esitietolomakkeella ilmoitat meille leirinpitäjille allergioista ja muista tarvittavista tiedoistasi, jotta osaamme ottaa mahdolliset allergiat yms. huomioon. Muista ottaa esitietolomake mukaasi tullessasi leirille.

Leirin loppusumma tulee olla maksettuna leirille tultaessa tilille tai maksaa käteisellä leirille tultaessa. Mikäli olet maksanut leirin tilille, otathan kuitin mukaan!

Tervetuloa kesän mukavimmalle leirille!