Ohjeita

Ohjeita tallilla liikkujille ja ratsastajille!

Noudata henkilökunnan antamia ohjeita. Tallin säännöt ovat tärkeitä turvallisuuden ja viihtyvyyden vuoksi. Tutustu tallin ilmoitustauluun, sieltä saat lisäohjeita turvalliseen tallilla liikkumiseen. Turvallisuus on meidän kaikkien yhteinen asia.

* Saapuessasi tallille ajathan autollasi tallin (iso keltainen rakennus) editse sekä parkkeeraat autosi aina parkkipaikalle, joka on punaisen aittarakennuksen vieressä.

* Autojen parkkeeraaminen tallin eteen sekä tallin ja saunarakennuksen väliin kielletty. Maatilalla liikkuu traktoreita ja muita työkoneita, joilla täytyy olla esteetön tie liikkua.

* Lähtiessäsi tallilta ajathan aina autollasi tallin edestä!

* Tallin alueella ajettaessa millä tahansa kulkupelillä täytyy noudattaa suurta varovaisuutta! Tallilla liikkuu paljon lapsia sekä eläimiä.

* tallillamme tervehditään kaikkia vastaan tulevia. Ole ystävällinen niin toisetkin ovat sinulle. Anna apua jos sitä joku tarvitsee, silloin saat sitä itsekin.

* Talli on hevosen koti, joten siellä tulee käyttäytyä asiallisesti ja rauhallisesti ja välttää esim. juoksemista ja huutamista.

* Älä mene karsinoihin tai tarhoihin ilman henkilökunnan lupaa.

* Hevosia ei saa ruokkia eikä niille saa myöskään antaa makupaloja ilman omistajan lupaa.

* Omat koirat ovat tervetulleita tallille, mikäli ne ovat kytkettyinä. Talli ei ole vastuussa mm. hevosen potkuista aiheutuvasta vahingosta.

* Hevoset saattavat pelästyä lepattavista kankaista ja sateenvarjoista.

* Hevosen takana liikkumista tulee välttää, koska hevonen voi säikähtäessään potkaista.

*Ratsastusta katsellessa, ohjeiden antaminen kuuluu ratsastuksenopettajan tehtäviin.

* Pidä erityisesti huolta lapsista. Opasta lapset toimimaan ohjeiden mukaisesti.

* Varo sähköistettyjä tarha-aitoja. Kaikki hevosten tarhojen ja laitumien aidat ovat sähköistettyjä.

* Jos huomaat, ettei jokin asia ole kunnossa, ilmoita siitä välittömästi tallin henkilökunnalle.

* Kun saavut ensimmäistä kertaa ratsastamaan, täytäthän asiakastietolomakkeemme ’’Mutku mie haluun’’. Tyhjiä lomakkeita löytyy tallin ilmoitustaululta. Tietoja käyttää ainoastaan tallin omistaja.

* Ole rehellinen ratsastustaidoistasi.

* Hevosen sinulle valitsee ratsastustunnin pitäjä ammattitaidolla taitojesi mukaan.

* Ennen hevosen selkään nousua tai ajamaan lähtöä, laita ratsastuskypärä päähäsi ja kiinnitä se huolella.

* Huolehdi, että jalassasi on ratsastukseen soveltuvat kannalliset kengät ja päälläsi asianmukainen vaatetus.

* Ratsaille noustessasi, hevosen on seistävä suorana paikallaan, paino kaikilla jaloilla, pää ylhäällä ja ohjat lyhyinä. Tarpeen vaatiessa voit käyttää koroketta. Nouse aina satulaan hevosystävällisesti: älä töki hevosta jalkaterälläsi kylkeen, äläkä rojahda satulaan raskaasti. Vietyäsi oikean jalkasi satulan yli, aseta jalkateräsi ensin jalustimeen ja laskeudu vasta sen jälkeen pehmeästi satulaan.

* Lähde liikkeelle vasta, kun ohjaaja on antanut luvan tai ryhmän kanssa on siitä erikseen sovittu.

* Keskity ratsastukseen. Katso aina kulkusuuntaan niin, että pysyt ajan tasalla ja voit hyvin ennakoida tulevat tilanteet. Pidä ohjat pitkinäkin niin, että saat ne helposti tarvittaessa lyhyiksi.

* Säilytä riittävä etäisyys edellä kulkevaan ratsukkoon, jos ratsastat liian lähellä edellä olevaa hevosta, se voi ärsyyntyä ja jopa potkaista.

* Älä ratsasta toisen ratsukon vierellä. Tämä voi laukaista hevosissa kilpailuvietin.

* Pyri ratsastaessasi mahdollisimman kevyiden apujen käyttöön. Käytä apuja kuitenkin niin, että hevonen reagoi eikä kyseenalaista apujasi. Hevonen pitää selkeistä rajoista.

* Jos putoat satulasta, irrota ohjista. Älä jää raahautumaan hevosen mukana. Aidatulla alueella tai maneesissa hevosen saa nopeasti kiinni.

* Jos joku muu ratsastaja suistuu satulasta, pysy rauhallisena ja pysäytä hevosesi ja rauhoittele sitä. Noudata ja odota ohjaajan ohjeita.

* Älä huuda tai pidä kovaa ääntä, jos säikähdät hevonenkin voi säikähtää ja pillastua.

TURVALLISUUSOHJE POMPPIVAN PONIN RATSUTILAN ASIAKKAILLE

  1. Päihteiden alaisena ratsastaminen on kielletty.
  2. Alaikäraja on talutusratsastukseen kaksi vuotta.
  3. Alaikäisten tulee toimittaa kirjallinen tai suullinen lupa ratsastusharrastuksen sallimisesta. Huoltajan yhteystiedot tulee toimittaa tallille eli täytetty asiakastietolomake. Asiakkaan on ilmoitettava suullisesti tai kirjallisesti mahdollisista liikuntarajoitteista tai allergioista ratsutilalle.
  4. Tutustu tallin ilmoitustauluun. Ilmoitustaululta löytyy ohjeet tallissa liikkujille ja ratsastajille sekä ohjeet hätätilanteiden varalle.
  5. Tallilla on ehdottomasti noudatettava tallin sääntöjä ja opettajien ja henkilökunnan ohjeita.