Ratsastus

Meillä voit tutustua ratsastuksen saloihin tasostasi riippumatta ympäri vuoden kentälle taikka maastossa.

Samalle tunnille otamme enintään 5 ratsastajaa taataksemme tasokkaan opetuksen.

Pääset ratsastamaan halutessasi joka viikkoiselle vakiotunnille tai silloin tällöin kun sinua huvittaa.

Vakiotuntien ohjelmassa vuorotellen joko kouluratsastusta/leikkitunti tai esteratsastusta/ilman satulaa ratsastusta riippuen paljolti ryhmän toiveista.

Ratsastustunneistamme vastaa SRL:n hyväksymä hevosharrasteohjaaja Heidi ” Heta” Soikkeli

Kenttätunnit

Kenttätunteja aloittelijoista osaaviin ratsastajiin

Kenttätunneilla harjoitellaan koulukiemuroita, rentoudutaan leikkitunnilla, vahvistetaan tasapainoa ilman satulaa tai hypätään esteitä tasoryhmissä. 

Mikäli haluat yksityistunnin, muista ilmoittaa siitä varatessasi tuntia.

Hinta:
ryhmässä 1 h 20 € / hlö,
ryhmässä ½ h / 15 €  / hlö,
yksityistunti 1 h 35 €

toinen tunti saman viikon sisällä 15 € ryhmässä. 

Maastoratsastus

Meillä maastoillaan pienistä kävelytyslenkeistä pari tuntia kestäviin lyhyt vaelluksiin. Huomioithan maastoratsastusta varatessasi kertoa rehellisesti ratsastustaidoistasi!

Maastossa pidempi ratsastuskokemus on aina eduksi, mutta vähemmänkin ratsastaneet pääsevät toki nauttimaan rauhallisemmista reiteistä.

Hinta:
ryhmässä 1h 20 € / hlö
ryhmässä ½h 15 € / hlö,
ryhmässä n. 2h 40 € / hlö,
yksityismaasto 1h 35 €,
yksityismaasto n. 2h 70 €

Talutustunnit

Tarjoamme vasta-alkajille mahdollisuuden tutustua ratsastukseen taluttajan avustuksella. Talutustunneilla tehdään samoja asioita mitä muillakin tunneilla painottaen alkeiden oppimista. Ratsastajan mieltymyksen mukaan osa tunnista saatetaan käyttää maasto kävelyyn. 

Talutustunneille alaikärajana on 2 vuotta.

Hinta:
tutustumisratsastus n. 15 min 10 € / hlö
ryhmässä ½h 15  € / hlö ,
ryhmässä 1h 20 € / hlö,
yksityistalutus ½ h 20€,
yksityistalutus 1h 35€

Meille voi myös ostaa tuntikortteja

10 x ratsastuskortti (voimassa n. 20 viikkoa) perhekohtainen 170 €

5 x ratsastuskortti (voimassa n. 10 viikkoa) perhekohtainen 90 €


Tuntimaksut hoituvat paikan päällä käteisellä tai laskulla tarvittaessa. Pankkikorttimaksu ei meillä valitettavasti käy. Meillä voit maksaa myös SporttiPassilla!


TUNTIKALENTERI 2019

Maanantai

Vapaa

Tiistai

klo 16 Tyhjä tuntipaikka, mahtuu 5 ratsastajaa                                                             

klo 17 tyhjä tuntipaikka, mahtuu 5 ratsastajaa                                                               

Klo 18 tyhjä tuntipaikka, mahtuu 5 ratsastajaa

Keskiviikko

Klo 16 tyhjä tuntipaikka, mahtuu 5 ratsastajaa                                                             

4H-heppakerho alakoululaisille klo 17-18.30. Kerhossa tutustutaan hevostelun eri osa-alueisiin, hoidetaan heppoja ja välillä ratsastellaankin sekä ajetaan polleilla. Kerhoon tullessa ei tarvitse osata ennalta hevosista mitään, kerhossa oppii tarvittavat taidot. Ryhmän tavoitteena on keväällä 2020 suorittaa mm. mini- ja perushoitomerkit. Jokaiselle oma hoitoheppa kerhokerroille! Kerhomaksuna 4H-yhdistyksen jäsenmaksu 35 € / vuosi

Torstai

Klo 16 tyhjä tuntipaikka, mahtuu 5 ratsastajaa                                                             

klo 17 alkeisjatko/ Helppo C tilaa 3 ratsastajalle. Tunnilla vahvistetaan alkeistaitoja niin sileällä, esteillä kuin maastossakin unohtamatta leikkitunteja ja ilman satulaa tasapainoharjoitteita. Ryhmän tavoitteena keväällä 2020 suorittaa perusmerkki ratsastuksessa. Ryhmään voit osallistua mikäli pystyt ohjaamaan hevosta itsenäisesti vähintään käynnissä ja ravissa.

Perjantai

Tunteja saatavilla, kysy rohkeasti                                                             

Yläkouluikäisille suunnattu Heppaklubi klo 16-18 Heppaklubissa syvenetään hevostelun teoriataitoja ja tutustutaan enemmin hevosen anatomiaan, hoitoon, ruokintaan ja terveydenhuoltoon käytännönteorian vahvistamana. Ryhmän tavoitteena on suorittaa keväällä 2020 hevostaitomerkkejä, mm. hoitomerkkejä ja ruokintamerkkejä. Klubi maksuna 4H-yhdistyksen jäsenmaksu 35 € / vuosi.

Lauantai

Klo 10 Helppo C tilaa 3 ratsastajalle. Tunnilla vahvistetaan taitoja niin sileällä, esteillä kuin maastossakin unohtamatta leikkitunteja ja ilman satulaa tasapainoharjoitteita. Ryhmän tavoitteena keväällä 2020 suorittaa perusmerkki ratsastuksessa. Ryhmään voit osallistua mikäli pystyt ohjaamaan hevosta itsenäisesti vähintään käynnissä ja ravissa.                                                   

Klo 11 Parilliset viikot Talutusryhmä ja parittomat viikot alkeis/jatko ryhmä  talutusryhmä: on suunnattu hevosista kiinnostuneille yli 5 vuotialle lapsille. Ryhmässä harjoitellaan ratsatuksen alkeita avustajan kanssa. Ratsastus voi olla ½ h tai koko tunti Alkeis/jatkoryhmä: Harjoitellaan uutta ja vahvistetaan jo opittuja alkeistaitoja, kentällä ja maastossa, puomeja unohtamatta. ryhmään voit tulla jos uskallat ratsastaa jo melkein yksin ilman talutusta.                           

klo 12 Helppo C/B tilaa 3 ratsastajalle. Ryhmä harjoittelee Helppo C asioiden lisäksi jo joitain helpon B:n asioita sekä koulussa että esteratsastuksessa. Pyritään vahvistamaan hevosten liikkumista oikein päin ja löytämään taitoja ratsastaa erilaisilla hevosilla. Ryhmän tavoitteena on keväällä 2020 suorittaa perusmerkki ja Helppo C merkki. Ryhmään voit tulla mikäli hallitset hevosen hyvin käynnissä, ravissa ja laukassa. 

Klo 13 Helppo B tilaa 3 ratsastajalle. Ryhmä Harjoittelee Helppo B:n asioita koulu- sekä esteratsastuksessa. Pyritään vahvistamaan hevosten liikkumista oikein päin ja löytämään taitoja ratsastaa erilaisilla hevosilla. Ryhmän tavoitteena on keväällä 2020 suorittaa ainakin perusmerkki ja Helppo C merkki. Ryhmään voit tulla mikäli hallitset hevosen hyvin käynnissä, ravissa ja laukassa sekä Helppo C:n asiat ovat hallussasi. 

Klo 14 tyhjä tuntipaikka, mahtuu 5 ratsastajaa

Sunnuntai

Klo 13 Aikuisten alkeisryhmä, mahtuu 5 ratsastajaa. Ryhmässä perehdytään hevostelun alkeisiin selkään noususta alkaen. Ryhmä harjoittelee kentällä ja innostuksen mukaan myös maastoillaan. Ryhmään voit tulla ilman hevoskokemusta. 

Klo 14 Esteryhmä mahtuu 4 ratsastajaa. Ryhmä harjoittelee pääsääntöisesti puomeilla ja esteillä viikoittain.  Pyrimme parantamaan este- ja kevyttä istuntaa, tasapainoa ja hyppyihin mukautumista puomeilla ja esteillä. Myös koulutunti kerran kuussa kuuluu esteryhmän ohjelmaan. Kelien salliessa ja ryhmän taitojen karttuessa hyppäämme myös maastoesteitä. Ryhmään voit tulla mikäli hallitset hevosen hyvin käynnissä, ravissa ja laukassa. Tavoitteena keväällä 2020 kokeilla estekilpailuja omalla tasollaan.

Klo 15 Helppo C Täynnä Ryhmä harjoittelee Helppo C asioiden lisäksi jo joitain helpon B:n asioita sekä koulussa että esteratsastuksessa. Pyritään vahvistamaan hevosten liikkumista oikein päin ja löytämään taitoja ratsastaa erilaisilla hevosilla. Ryhmän tavoitteena on keväällä 2020 suorittaa perusmerkki ja Helppo C merkki. Ryhmään voit tulla mikäli hallitset hevosen hyvin käynnissä, ravissa ja laukassa. 

Klo 16 tyhjä tuntipaikka, mahtuu 5 ratsastajaa

 

Ohjeita ja huomioitavaa

Tunnin varaaminen

 • Puhelimitse soittamalla tai tekstiviestillä saa Hetan parhaiten kiinni. Sähköpostilla voi tuntikyselyitä myös laittaa mutta vastaaminen hitaampaa kuin puhelimitse.
 • Kerro koko nimesi, ratsastustaitosi ja puhelinnumero mistä sinut tavoittaa
 • Tuntia varatessasi ole hyvä ja kerro hieman ratsastajan taustaa esim. onko ratsastanut aiemmin, kuinka pitkään on ratsastanut, sekä pituutesi ja painosi jotta osaamme ohjata ratsastaja oikeaan ryhmään tunnille
 • Tunti on niin kauan normitunti (ryhmähinnalla) kunnes tunnin varaaja kertoo haluavansa yksityistunnin, tällöin tunti muuttuu yksityistunniksi eikä tunnille enää oteta muita ratsastajia. 

Tunnin peruuttaminen

 •  Jos sinulle tulee este saapua varaamallesi tunnille (sairaus, yllättävä meno tms.) toivomme että perut varaamasi tunnin mahdollisimman pian. Kuitenkin viimeistään edellisenä iltana. Tällöin emme veloita tunnista maksua.
 • Tunnin voi peruuttaa tuntipäivänä ilman maksua vain sairauden tai erittäin huonon ilman takia.
 • Tuntipäivänä peruutetuista tunneista (mikäli peruutuksen syy on muu kuin yllä) veloitamme 5 € maksun.
 • Peruuttamatta jääneestä tunnista veloitetaan koko tunnin hinta.
 • Pakkasraja yli -15 C voi tunnin perua ilman maksua tuntipäivänä. Ratsastaa toki voi mikäli tarkenee!
 • yli -10 C voi tunnin perua mikäli kyseessä on pieni, alle 10-vuotias lapsi.
 • n. -20 C tunnit perutaan tallin toimesta. Myös kova tuuli voi aiheuttaa perumisen jo pienemmällä pakkasella.
 • mikäli lämpö on yli +25 C tai enemmän ovat tunnit rauhallisempia tai lähdemme osaksi aikaa ryhmän ja hevosten kanssa vilvoittelemaan järveen.
 • + 30 C tunnit perutaan tallin toimesta