Leirit

Tervetuloa Huisin hauskalle heppailuleirille Pomppikseen!

Leiriläiset pääsevät huolehtimaan hevostemme joka päiväisestä hoidosta osana leiripäiviä. Hoitohevosten hoito ja ruokinta harjaannuttavat vastuunottoa ja taitoa huolehtia eläimestä.

Ratsastustunneilla käydyn teorian lisäksi leiriläisille järjestetään teoriaa myös muista aiheista.

Ratsastamme tunneilla pienissä tasoryhmissä ja tunneilla teemme leiriläisten toivomia asioita, lukuun ottamatta leirin ensimmäistä ratsastustuntia, jonka perusteella ratsastusryhmät jaetaan.

Mikäli leiriläisen taidot riittävät voimme ratsastaa maastossa, hypätä esteitä, leikkiä leikkitunneilla, ratsastaa ilman satulaa, käydä yömaastossa sekä kahluuttaa ja uittaa hevosia. Muita hevosten kanssa tehtäviä aktiviteetteja ovat mm. irtohypytys, pikku kisailut ja agility. Joten touhuttavaa kyllä riittää! Ja mikäli heppojen kanssa touhuaminen alkaa kyllästyttää leirikaste tuo leiriin erityistä hohtoa 🙂

Majoitus ja ruokailut

Leiriläiset majoittuvat vasta remontoituihin aittoihin. Aitoista löytyy paljon luettavaa sekä ulko- että sisäpelejä. Trampoliini ja kroketti ovat joka kesäisiä suosikkeja!

Leireillä syömme mahat täyteen kotiruokaa 5 kertaa päivässä eli aamupala, lounas, välipala, päivällinen ja iltapala. Leiriruokia päivitetään aina palautteesta riippuen seuraavia leirejä varten.

Marjapiiraat ja viimeisen illan letut ovat tosin pitäneet vuodesta toiseen pintansa ruokalistallamme!

Maksut

Leireillämme on käytössä varausmaksu 70 €, joka sisältyy leirin hintaan. Ilmoittautumisen jälkeen saat kotiisi laskun varausmaksusta ja tämän laskun maksettuasi leiripaikka on varattu sinulle.

Mikäli varausmaksua ei olla maksettu eräpäivään mennessä vapautuu leiripaikka jonossa olevalle. Varausmaksua palautetaan vain ja ainoastaan lääkärintodistusta vastaan, mikäli pääsysi leirille estyy.

Kaikilla leireillämme:

 • Kiltit hevoset ja ponit
 • Maittavaa kotiruokaa 5 x päivässä
 • Mukavat isoset ja ohjaajat
 • Paljon touhua hevosten kanssa
 • Oma hoitohevonen
 • Sään salliessa uimista, myös heppojen kanssa
 • Siistit majoitustilat
 • Leirikioski
 • Ratsastusta ja teoriaa sopivassa suhteessa
 • Mahdollisuus vaikuttaa leirin ohjelmaan
 • Leiripaitojen tekoa
 • Leirillä voi suorittaa SRL:n hoitomerkkejä.

Leirit ja leiriajankohdat

Toiveleirit

I toiveleiri (yli 8-vuotiaille) 
II toiveleiri (yli 10-vuotiaille)

Yleisleirimme ovat saaneet nimekseen toiveleirin. Toiveleirin ohjelma suunnitellaan yhdessä leiriläisten kanssa ensimmäisenä päivänä ja jokainen saa olla vaikuttamassa leirin ohjelmaan. Suunnittelemme leirin ratsastajien taitojen mukaan, valittavaa toimintaa on mm. kouluratsastus, puomit ja esteet, maastoilu, leikkitunnit, ilman satulaa humputtelu ja paljon muuta mitä ei normaaleilla tunneilla pääse tekemään!

Toiveleirille tultaessa olisi jo hyvä osata joitain ratsastuksen perusteita sekä pystyä ratsastamaan ilman talutusta.  Leirillä on joka päivä 2 h ratsastusta ja teoriaa. Mikäli iltaisin vielä jää aikaa voidaan kokeillla agilitya heppojen kanssa.

Toiveleirit alkavat maanantaisin klo 10 saapumisella ja päättyvät perjantaina klo 15 alkaviin leirikilpailuihin, joihin kutsumme myös vanhemmat kannustamaan! Varaathan kilpailuihin aikaa noin tunnin jotta saamme kilpailut ja palkintojen jaot rauhassa käytyä!

Lasten (5-10 -vuotiaille) alkeisleiri päiväleirinä

Alkeisleirillä tutustumme ponien hoitoon ja ratsastuksen alkeisiin rauhassa vailla kiirettä. Harjoittelemme ponin harjausta ja talutusta siinä missä varusteiden laittoa ja ratsastusta.

Tälle leirille voi ilmoittautua vaikka ei olekkaan vielä ratsastanut, riittää että olet innostunut hevosista! leirillä on useampi avustaja jotta kaikilla olisi turvallista harjoitella heppailua.

Päivittäinen leiri aika klo 9 – 16. Päivän aikana ratsastetaan 2 x ½ h, minkä lisäksi hoidetaan, talutetaan ja uitetaan polleja. lounas ja välipala sisältyvät leiri päivään.  Toki pienimmätkin saavat omat leirikilpailunsa jotka järjestetään viimoisena leiripäivänä klo 15 alkaen. Vanhemmat ovat erittäin tervetulleita kannustamaan pieniä kilpailijoita! Varaathan kilpailuihin aikaa noin tunnin jotta saamme kilpailut ja palkintojen jaot rauhassa käytyä!

Esteleiri (yli 13 -vuotiaille!)

Tälle leirille tullessa täytyy hallita hevonen hyvin kaikissa askellajeissa! Leirillä on 2 h ratsastusta joka päivä sekä esteteoriaa. Joka päivä toinen tunneista on estepainotteinen tunti. Estetuntien aiheet vaihtelevat ryhmien tason mukaan, mm. puomiharjoitteet, esteet, maastoesteet ja kylmäpäisimmät hyppäävät myös ilman satulaa 🙂

Esteleirillä tänä vuonna keskitytään esteradan ratsastamisen saloihin ja kilpailuihin valmistautumiseen. Leiriläiset treenaavat leirin lopussa olevia estekilpailuja varten. leirille saavutaan ma aamuna klo 10 ja leirin päättävät leirikilpailut alkavat perjantaina klo 15 ja näitä kisoja ovat vanhemmat tervetulleita katsomaan. Varaathan kilpailuihin aikaa noin tunnin jotta saamme kilpailut ja palkintojen jaot rauhassa hoidettua!

Ilmoittautuminen leireille

Leireille ilmoittaudutaan mielellään sähköpostitse osoitteeseen pomppivanponinratsutila@gmail.com

Toki puhelimitsekin voi ilmoittautua 044 581 7705, mutta en välttämättä aina pysty vastaamaan puhelimeen mikäli olen tuntia pitämässä tms.

Ilmoita itsestäsi :

 • Nimi ja syntymäaika
 • Osoite ja puhelinnumero
 • Vanhemman nimi ja puhelinnumero
 • leiri jolle haluat tulla

Vastaan ilmoittautumissähköpostiin ja laitan piakkoin postiin varausmaksusta laskun ja sen maksettuasi leiripaikka on varattu sinulle.

Lähempänä leirisi alkua postissa saapuu vielä leirikirje, esitietolomake sekä lasku leirin loppusummasta.

Leirikirjeessä kerrotaan mukaan tarvittavista varusteista sekä vähän vanhemmille tietoa leirin kulusta. Esitietolomakkeella ilmoitat meille leirinpitäjille allergioista ja muista tarvittavista tiedoistasi, jotta osaamme ottaa mahdolliset allergiat yms. huomioon. Muista ottaa esitietolomake mukaasi tullessasi leirille.

Leirin loppusumma tulee olla maksettuna leirille tultaessa tilille tai maksaa käteisellä leirille tultaessa. Mikäli olet maksanut leirin tilille, otathan kuitin mukaan!

Tervetuloa kesän mukavimmalle leirille!